perjantai 29. tammikuuta 2010

Kotimaan kiertueelle

Ensi viikolla käynnistyy toistaiseksi pitkäkestoisin kotimaan kiertueeni. Sunnuntaina 7.2.2010 konsertoin baritoni Esa Ruuttusen kanssa Loviisassa, josta matka jatkuu pianisti Rait Karmin kanssa Kotkaan, Varkauteen, Kiuruvedelle, Rautavaaralle, Rautalammille, Oulaisiin, Pyhäjoelle, Kärsämäelle ja Tornioon. Lisäksi konsertoin myös Lapinlahdella ja Karttulassa. Kahden viikon aikana konsertteja tulee olemaan kaiken kaikkiaan noin kolmisenkymmentä.

Mielenkiintoisen värinsä tälle kiertueelle antavat useat koulukonsertit. Niissä saa laittaa koko persoonansa peliin ja palkintona on yleensä aina ollut keskittyneesti kuunteleva yleisö, joka antaa myös välittömän palautteensa konsertin jälkeen. Kuten eräs kuopiolaispoika ruokailun emännille: "Harmi kun ette päässeet konserttiin. Se oli niin hyvä!" Tai kautta rantain saatu palaute, jota sain viimeksi esiintyessäni Joensuussa vuoden vaihteessa Maakuntaliiton Uuden Vuoden vastaanotolla Carelia -salissa. Siellä eräs paikallinen konservatorion musiikin opiskelija tuli kertomaan, kuinka hänen kaverinsa oli kehunut Juuan lukiossa pitämäämme koulukonserttia viime syksynä "älyttömän hyväksi".

Tämä vuosi tuo tullessaan ulkomaan kiertueiden lisäksi poikkeuksellisen monta kotimaan kiertuetta. Konserttikeskus järjestää tänä keväänä myös kiertueet Pohjois-Karjalaan, Kainuuseen ja Keski-Suomeen. Ensi syksynä on sitten muun Suomen vuoro.

Lue aiheesta myös uutinen: http://www.jussimakkonen.com/uutisia.php
sekä: www.konserttikeskus.fi

5 kommenttia:

 1. Onneksi teette koulukonsertteja! :)
  Eilen oli ilo ja onni saada olla Sibeliuksen helmiä -konsertissanne - ja työsuhde-etuna kolmeen kertaan :) Vaan sitä tahtia olisin niin mieluusti jatkanut lopunkin päivää - sanoinkuvaamatonta. Se musiikki jäi sieluun soimaan... Matkamuisto - niin monella tavalla. Aina ei tarvitse lähteä kauas saadakseen unohtumattomia matkamuistoja (Souvenir, Kuusi, - eikä mitenkään vähäisimpänä Finlandia... Jo etukäteen Sibelius-levynne kuunnellessani ihmetytti kuinka sellaista musiikkia voikin saada "vain" pianolla ja sellolla soitettuna...)

  Jo syksyllä kuullessani Konserttikeskuksen Jorma Kesseliltä tulossa olevasta Sibeliuksen helmiä -konserttikiertueesta, samantien nappasin kiinni - ehdottomasti haluan (nuoriso/kulttuuritoimi) tarjota Sibeliusta tenaville jos/kun tilaisuus! En silti osannut silloin kuvitellakaan millaisen "lahjan" saisimme. Kiitosta ja ylistystä konsertista tuli niin oppilailta (alakoululaisista lukiolaisiin) kuin opettajiltakin (- ja hyvin menivät konsertin jälkeen cd-levytkin kaupaksi...)
  Jopa päiväkoti-ikäiset jaksoivat kuunnella koko konsertin (45 min) keskittyneesti.

  - vaan vaikka minulle on tärkeää työni puolesta voida tarjota lapsille ja nuorille laadukkaita kulttuuriesityksiä ja -elämyksiä, ja niin iloinen kuin olin jo etukäteen tästä mahdollisuudesta - miten mahtava juttu tenaville saada kuulla Sibeliusta livenä ammattimuusikkojen soittamana. Niin silti se jäi niin taka-alalle - itselleni se oli niin mielettömän, käsittämättömän...jotain, en oikein edes tiedä sille sanaa. Elämys, jonka veroista en ole koskaan kokenut. Suosittelen kolmea Sibeliuksen helmiä -konserttia peräkkäin ;-)
  Flickan kom -laulu oli minulle entuudestaan tuntematon (kerran cd:ltä kuullut kaiken muun musiikin ohessa) eikä ensikonsertissa erityisemmin "kolahtanut" (toisin kuin Souvenir) - vaan kolmannella kuuntelulla avautui ihan eri tavalla ja siihen "pääsi sisään". Ja se Finlandia….

  Vieläkin hymyilyttää. Ja sielussa soi...
  Niin suuri kiitos vielä kerran teille Jussi Makkonen ja Rait Karm!
  Sibeliuksenne teki lähtemättömän jäljen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kirsi palautteesta! Kokemus oli meillekin hieno - on upeaa ja palkitsevaa huomata, miten keskittyneesti lapset ja nuoret kuuntelevat näissä koulukonserteissa Sibeliuksen musiikkia eri puolilla Suomea. Hyvää jatkoa ja tervetuloa myös jatkossa konsertteihimme sielläpäin Suomea:)

  Parhain terveisin Rautalammilta,

  Jussi Makkonen

  VastaaPoista
 3. Suuret kiitokset vielä hienosta konsertista myös täältä Kärsämäeltä. Vaistomaisesti kuunnellessa silmät painuivat kiinni ja sitä ikäänkuin eli musiikin mukana.. Täytyy sanoa että oma käsitykseni sellomusiikista muuttui paljon positiivisemmaksi. :) Pianohan on ollut itselleni aina rakas soitin ja ilolla kuunteli Rait Karmin taiturointia. Upeita olivat myös sovitukset näistä pianokappaleista. Meillä päin harvoin pääsee kuulemaan näin taivavia esiintyjiä kuin te, toivottavasti tulette uudemmankin kerran lähimaisemiin!

  VastaaPoista
 4. Hei Teija! Kiitos palautteesta. Oli ilo vierailla Kärsämäellä ja aistia konsertissa, miten yleisö eli hyvin intensiivisesti mukana. Oli myös mukavaa soittaa Engelin piirtämässä kirkossa, joka muistutti kovasti hänen suunnittelemaansa kotikaupunkini Lieksan kirkkoa, joka tuhoutui tulipalossa syntymäni aikoihin 1979. Kärsämäen puukirkko on loistava konserttipaikka, akustiikka tällaisiin konsertteihin omiaan. Voit ilmoittautua nettisivujeni etusivulla postituslistalle, jolloin saat tietoosi seuraavat konserttimme niillä suunnilla.

  Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen,

  Jussi Makkonen

  VastaaPoista
 5. Kiitos Voisalmen koulun upeasta konsertista 24.9.2010. Konsertin kokonaisuus oli mielenkiintoisesti rakennettu. Kerronta tempaisi kaikki kuulijat mukaansa.
  Hyvää jatkoa ja menestystä!

  Voisalmen koulun väki

  VastaaPoista